DOLAR

35,3744$% 0.09

EURO

36,4952% -0.27

STERLİN

43,7566£% -0.82

GRAM ALTIN

3.021,74%0,36

ONS

2.661,30%0,43

BİST100

9.949,57%-0,23

BİTCOİN

3374771฿%-5.12343

a
REKLAM

Goodyear’dan yaz sezonunda güvenli sürüş için 12 ipucu

Goodyear’dan yaz sezonunda güvenli sürüş için 12 ipucu
0

BEĞENDİM

REKLAM
REKLAM
REKLAM
REKLAM
REKLAM
REKLAM
REKLAM
REKLAM

Her sene, Avrupa’nın farklı bölgelerinden sayısız turist, tatil merkezlerine gitmek için otomobilleriyle uzun yolculuklara çıkıyor. Goodyear, bu yolculuklardaki güvenliğin önemine dikkat çekmek amacıyla hayati ipuçları sunuyor.

REKLAM
REKLAM

Geçtiğimiz yıl, Avrupalılar’ın yüzde 42’si karayolundan yurtdışına seyahat etti ve bunların yüzde 65’i otomobil ya da motor kullanıyordu.Ancak, kalabalık bir aileyle ve son derece sıcak hava koşulları altında yapılan seyahat, beraberinde yüklü bir aracı kullanmak gibi potansiyel zorlukları da beraberinde getiriyor. Yapılan araştırma, arızaların ve teknik sorunların yüzde 32’sinin tatil için yola çıkıldığında meydana geldiğini gösteriyor. Ancak, yolculuğa başlamadan önce iyi bir hazırlık ve planlama yaparak otomobille çıkılan tatili çok daha keyifli hale getirmek mümkün. Goodyear Tüketici Lastikleri Pazarlama Müdürü Burak Şenay, “Yaz demek, işlek yollarda ve aşırı sıcakta uzun mesafeler kat etmek demektir. Goodyear, bu yaz sezonunda keyifli ve güvenli bir yolculuk geçirebilmeleri için sürücülere, seyahat öncesi hazırlık önerileri ve yoldayken dikkate alınması gereken ipuçları sunuyor” dedi.

07_dinlenme

Yola çıkmadan önce:

– Eşyalarınızı otomobilinize yerleştirirken bir takım temel kuralları yerine getirdiğinizden emin olun: Çok fazla ağırlık aracınızın sürüş tarzını olumsuz şekilde etkileyebileceği için otomobil aşırı yükle doldurmayın. Bir stationwagon araçta, ani fren durumunda eşyaların fırlamasını engellemek için arka bagajı bir fileyle araç içinden ayırın. Arka bagaj tamamen doluysa, bir portbagaj ya da treyler kullanın.

REKLAM
REKLAM

– Yolda giderken, emniyet mesafesini koruyun. Ayrıca, sizin önünüze geçmek istediklerinde fark edebilmeniz için gözünüz arkanızda akan trafiğin üzerinde olmalı.

– Yolculuk sırasında ihtiyaç duyabileceğiniz eşyaları, ulaşabileceğiniz, alması en kolay yerlere koyunuz.

– Tatillerinizde lastiğin patlama olasılığına karşı hazırlıklı olun. Otomobiliniz için hangi seçeneğin en iyisi olduğunu (yedek lastik veya lastik şişirme takımı) kontrol edin ve yanınızda yol yardım servisinin telefon numarasını bulundurun.

– Farklı ülkelerin farklı hız limitleri vardır ve bazı ülkelerin kendine ait yazılı olmayan kuralları da mevcuttur. Örneğin; Fransa, Almanya ve İsviçre’de, hız kameraları için hatırlatıcı işaretlere güvenmenize izin verilmez, birçok Avrupa ülkesinde gündüz farlarını açık tutmak zorunludur ve İtalya’da yazın kış lastiği kullanmak yasaktır.

– Yola çıkmadan önce mutlaka iyice dinlenin. Eğer yola erkenden koyulabilecekseniz, trafiğin yoğun olduğu saatlerden önce evinizden çıkın. Bu şekilde trafik sıkışıklığından ve güneşin yoğun ve direkt ışınlarından kurtulabilirsiniz.

01_karavan

Yoldayken:
– Aracın tamamıyla eşya yüklü olması manevra kabiliyetini etkiler ve buna alışması da zaman alır. Ayrıca, tüm aileyle ve çok sayıda bavulla seyahat ettiğinizde, dikkatinizi dağıtan daha fazla şey olacak, görüşünüz azalacak ve daha uzun bir durma mesafesi gerekecektir. Bu hususları aklınızda bulundurun.

– Arabanızın camlarında hali hazırda güneşlikler bulunmuyorsa, bu yaz sezonunda bunlardan satın almayı düşünebilirsiniz. Bunun yanı sıra, yolculuk saatlerinizi günün daha serin zamanlarına denk gelecek şekilde planlayın.

– Aileleriyle seyahat edenler, özellikle de arka koltukta çocukları oturuyorsa, gözünü yoldan ayırmadığına emin olmalıdır. Bir araba, 100km/saat hızında giderken saniyede yaklaşık 30 mt yol alır. Üç saniyeliğine arkanıza dönüp çocuklarınıza bakmanız ciddi sonuçlara neden olabilir.

– Evcil hayvanların araba içinde serbestçe gezinmesine asla izin verilmemelidir! Emniyet kemeri ya da iyi havalandırılan bir kafesle güvenliklerini sağlayın.

– Aracınız, yolcular ve valizlerle tamamen dolu haldeyse, lastik basıncı da artacaktır. Yaz sıcağı da lastiklerdeki hava basıncını artırır. Yolculuk öncesinde lastikleriniz “soğukken” lastik basıncı kontrol edilmeli ve basınç seviyesi yüklü aracın ağırlığı göz önünde bulundurularak ayarlanmalıdır.

REKLAM
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Temsa 7 Ayda Bin 320 Otobüs Sattı